" Wij gaan tewerk op een heel paardvriendelijke, rustige en kalme manier om de gezondheid van uw paard te waarborgen en om samen met u als eigenaar tot de best mogelijke uitkomst voor uw paard te komen. Bovendien geloven wij naast de klassieke diergeneeskunde ook in regeneratieve hulpmiddelen. "


Dierenartspraktijk Equidan wordt uitgebaat door Dierenarts Danica den Hollander. Danica is met onderscheiding en specialisatie "paard" afgestudeerd aan de Universiteit Gent in 2018. Tijdens haar studies heeft zij diverse stages in gerenommeerde paardenklinieken gelopen. Meteen na haar studies is Danica naar Duitsland vertrokken om ervaring op te doen in een gespecialiseerde paardenkliniek, onder de leiding van gediplomeerde paardenartsen en chirurgen. Danica heeft daar twee jaar als paardendierenarts gewerkt, vooraleer zij terug naar België gekomen is om op de faculteit diergeneeskunde te Merelbeke te werken.

In de zomer van 2022 werd dan de eigen praktijk opgericht! Ondertussen volgt Danica veel bijscholingen. Je kan bij haar terecht voor alle eerstelijns zorgen van uw paard van vaccinatie tot castratie, wondverzorging, voortplanting en verloskunde, orthopedie, verkoopkeuringen, radiografie, echografie, endoscopie,  tandheelkunde,...


"Ik ben Danica, dierenarts met specialisatie paard sinds 2018. Mijn grote interesse voor paarden heb ik al van jongs af aan, vandaar dat ik besloten heb om van mijn passie mijn beroep te maken.

Na mijn studies heb ik meerdere jaren in gespecialiseerde paardenklinieken in het buitenland gewerkt. Daar kon ik de nodige kennis en ervaring voor een eigen praktijk op doen. In 2022 besloot ik dan om mijn eigen mobiele paardenpraktijk op te richten.

Ik ben steeds beschikbaar voor alle medische zorgen van uw paard, van vaccinaties tot castraties. Mijn grootste interesses zijn voortplanting, verloskunde en wondbehandelingen.

Ik ben blij mij via deze weg alvast eens voor te kunnen stellen!

Hopelijk tot binnenkort!"


Je bent nog niet overtuigd en wilt recensies van anderen lezen?

Of je bent onlangs bij ons in behandeling geweest en wilt een feedback geven?